Câștigă România!Câștigă România! este un quiz show cu durata de 48 de minute, împărțit în trei runde la care participă trei concurenți. Pentru a câștiga, concurenții trebuie să răspundă la întrebări interesante și amuzante de cultură generală din istoria, cultura sau geografia diferitelor regiuni ale României.

Fiecare răspuns corect îi ajută pe concurenți să cucerească, județ cu județ, teritoriul țării. La finalul fiecărei runde, este eliminat concurentul cu cele mai puține răspunsuri corecte. Concurenții care urmează să părăsească competiția pot să câștige sume de bani cu ajutorul unor întrebări suplimentare.

În runda a treia, concurentul devenit finalist, are la dispoziție 3 minute să răspundă la cât mai multe întrebări. Premiul ediției constă într-o sumă de bani înmulțită cu numărul de județe cucerite de acesta de-a lungul concursului.

Finalistul are opțiunea de a veni și în ediția următoare și de a rămâne în concurs până va fi eliminat de un alt concurent.

Concurentul care reușește să câștige zece ediții consecutive intră în posesia marelui premiu – un autoturism.

Câștigă România! este un format original Zucchero Media difuzat de TVR2 începând cu anul 2017, gazda emisiunii fiind Virgil Ianțu.

Emisiunea a fost desemnată de către cititorii revistei TV Mania “Cea mai bună emisiune concurs” în anii 2017 și 2020.

În 2017, Câștigă România! a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union) și un an mai târziu, emisiunea a fost selectată în finala International Format Awards 2018, la secţiunea “Cel mai bun format de game show de studio”.

http://tvr2.tvr.ro/emisiuni/castiga-romania-_20508.html

https://www.instagram.com/castiga.romania/?hl=ro

https://www.facebook.com/castigaromania/