Roata norocului


 


“Roata norocului” este o emisiune-concurs pe parcursul căreia trei concurenţi se întrec în rezolvarea de puzzle-uri de cuvinte (ca la jocul Spanzuratoarea) pentru a câştiga premii în produse şi/sau bani.

Cei 3 concurenti invart, pe rand, Roata incercand sa nimereasca o valoare in puncte ca apoi sa ghiceasca consoanele din puzzle. Cu cat numarul consoanelor ghicite este mai mare cu atat creste si jackpotul concurentului.

In momentul in care concurentul ghiceste o consoana din puzzle, acesta are dreptul sa mai invarta Roata, in caz contrar cedeaza randul concurentului urmator.

Roata are 24 de spatii reprezentand sume in puncte si alte elemente strategice utilizate in joc (pedeapsa, stai o tura, faliment etc.). Roata are si spatii „bune”: 20.000 lei cash, un automobil, premiul supriza, alte premii (in produse de la sponsori – incaltaminte, excursii, operatii estetice etc.)

Fiecare concurent, atunci când îi vine rândul de a juca, are trei posibilităţi: de a învârti roata, de a cumpăra o vocală sau de a da soluţia puzzle-ului.

De fiecare dată când un concurent descifrează corect un puzzle, acesta păstrează punctele acumulate în runda respectivă, în timp ce conturile celorlalţi doi concurenţi, corespunzătoare acelei runde, sunt anulate.

După desfăşurarea celor trei runde, concurentul care a acumulat cele mai multe puncte este declarat „câştigătorul”. Acesta va juca „runda bonus”.

„Roata norocului” este o emisiune produsa pentru KanalD. Prezentatorul emisiunii este Liviu Varciu, asistat de Ana Maria Barnoschi.